Glow Award van Jong RECRON

Columns van Jong RECRON

Financiering van een bedrijfsovername: wees overtuigd van je eigen capaciteiten!

Goed met elkaar kunnen opschieten, onderling vertrouwen en een gedeelde passie voor de camping. In onze vorige column gaf Martijn Huijgen aan dat dit belangrijke punten zijn in het proces richting bedrijfsovername. Zodra dit van toepassing is op de relatie tussen een oudere en een jongere ondernemer, kan vorm worden gegeven aan de overnameplannen. De volgende stap is dan de financiering.

lees verder

"Oudere ondernemers beginnen te laat met het zoeken naar een opvolger"

"Oudere ondernemers beginnen te laat met het zoeken naar een opvolger"

Zo begon de vorige column in deze serie van ‘het is 2 voor 12. In die column werden toekomst scenario’s verteld uit het oogpunt van de eigenaar; Jan Willem Russchen van Recreatiecentrum De Wâldsang. In deze column vertel ik, als potentiële jonge ondernemer, de weg naar een eventuele bedrijfsovername vanuit mijn perspectief.

lees verder

Bedrijfsopvolging? Begin op tijd!

Bedrijfsopvolging? Begin op tijd!

“Het is twee voor twaalf is in de recreatiesector”: Oudere ondernemers verdiepen zich vaak te laat in de mogelijkheden bij een bedrijfsovername, met als resultaat dat veel bedrijven in handen komen van grote ketens en dat jonge ondernemers weinig kansen krijgen. Enkele weken geleden schreef Jong RECRON hier al iets over in een column.

Gezien het aantal reacties dat wij hebben mogen ontvangen op deze column, worden ondernemers zich hier steeds meer bewust van. Het is belangrijk om alle opties voor bedrijfsovername tijdig op een rijtje te hebben, zodat er niet op het laatste moment een koper moet worden gezocht. In deze column daarom een voorbeeld van goede voorbereiding.

lees verder

Twee voor twaalf in de recreatiesector

Een bestaand bedrijf overnemen is in de huidige markt niet eenvoudig. Zeker als je jong bent en niet beschikt over voldoende eigen vermogen. Hoe kom je dan toch aan voldoende kapitaal?

lees verder