Voorjaarsbijeenkomst 2019

Voorjaarsbijeenkomst 7 en 8 mei 2019

Jong RECRON VS Jungunternehmer Gruppe - Voorjaarsbijeenkomst 7 + 8 mei 2019

Jong RECRON VS Jungunternehmer Gruppe - Voorjaarsbijeenkomst 7 + 8 mei 2019

We gaan op bezoek bij onze Oosterburen! Dit voorjaar maken we kennis met de Jungunternehmer Gruppe, het Duitse Jong RECRON. Dit doen we op een gaaf recreatiepark in Duitsland.
 
We starten nog in Nederland met een bezoek aan Camping de Vlinderhoeve met een rondleiding en presentatie van eigenaar Paul Schuttebelt. Een succesvolle recreatieondernemer met een uitgesproken mening over de veranderingen in de recreatie. Hij vertelt ons graag over zijn beweegredenen en plannen voor de toekomst. Onlangs maakte hij de keuze om zijn marketing volledig om te gooien. Vanuit Gelderland zullen we onze reis vanuit daar met zijn allen vervolgen naar Ferien und Erlebnispark Alfsee, waar we de Jungunternehmer Gruppe zullen ontmoeten. Zullen zij ons een stapje voor zijn, of is het andersom?!

Alfsee is een groot recreatiepark dat verschillende vormen van toeristische dag- en verblijfsrecreatie biedt. Naast de camping met jaar-, seizoen- en toeristische plaatsen beschikken zij ook over een groot hotel en het pasgebouwde Germanendorp, met saunacomplex en restaurant.
 
Om zelf eens te ontdekken wat thematisering met een vakantiepark kan doen, zullen wij overnachten in dit Germanendorp. Dit Asterix & Obelix-achtige themadorp met 30 lodges heeft een eigen uitkijktoren, verschillende kampvuren en zelfs een arena waar recreatieactiviteiten worden georganiseerd. Deze volledig gethematiseerde lodges zijn geproduceerd door chaletbouwer Arcabo. Rob Schell van Arcabo kan ons alles vertellen over innovatieve vakantieverblijven en hij heeft tevens vele connecties binnen de Duitse recreatiebranche.
 
Om ook nog een beetje cultuur op te snuiven, gaan we dinsdagavond op Nachtwakerstour door de oude binnenstad van Osnabrück en sluiten we af in het Brouwershuis, waar nog eigen bier wordt gebrouwen.
 
De volgende dag gaan we weer vroeg uit de veren. Niet om broodjes voor de gasten te maken, want deze dagen worden we goed verzorgd! Na een Frühstück met Currywurst neemt de Jung Unternehmer Gruppe ons op sleeptouw en volgen wij een gedeelte van hun programma. Over de inhoud hiervan, binnenkort meer.
 
Nog steeds benieuwd naar de gedachten achter het Germanendorp en de voorzieningen van Alfsee, nemen we op woensdagmiddag een kijkje op het park. Zijn we uitgepraat over de laatste grasmaaiers en boekingssystemen, dan sluiten we af met een hapje en een drankje.
 
De kosten zullen naar verwachting € 150,00 bedragen. Das hört sich doch gut an?
Aanmelden dus!

Deelnemen

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor deze bijeenkomst.

Contact- en adresgegevens

Jong RECRON
p/a RECRON
Utrechtseweg 75
3702 AA Zeist

Organisatie bijeenkomst:
Dennis en Ralf

Secretariaat:
Rozemarijn Dees

Bestuur: